skip to Main Content
 • Betrokken
 • Snel en duidelijk
 • Resultaat
 • Persoonlijk
 • 25 jaar ervaring

Partneralimentatie

Wat is partneralimentatie?

Staat u net aan het begin van een echtscheiding en wilt u weten hoe het zit met het betalen van partneralimentatie? Dan bent u bij Messink Advocatuur aan het juiste adres. Bij ons vindt u een gespecialiseerde advocaat die u helpt bij uw echtscheiding en zaken daaromheen, zoals partneralimentatie. Partneralimentatie vloeit voort uit de belofte die u heeft gemaakt toen u trouwde, namelijk dat jullie als echtgenoten voor elkaar zorgen. Deze belofte geldt dus zelfs voor na uw huwelijk en is alleen verplicht als u getrouwd bent (geweest) of een geregistreerd partnerschap heeft gehad. Als u en uw partner voor een echtscheiding staan, is het daarom belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt over de invulling van de zorgplicht. En één van die facetten daarbij is partneralimentatie. Bij Messink Advocatuur helpen we u graag met afspraken die gemaakt worden! Wilt u meer weten of bent u benieuwd naar hoe een partneralimentatie wordt berekend? Lees snel verder of neem contact op met onderstaande gegevens.

Sociaal zekerheidsrecht

Hoe werkt het betalen van partneralimentatie?

Ondanks dat een echtscheiding een emotionele, lastige zaak is, is het is wel belangrijk voor u dat er duidelijke en heldere afspraken gemaakt worden, bijvoorbeeld over partneralimentatie. Zo heeft u duidelijkheid om een nieuw leven op te bouwen. Messink Advocatuur helpt u graag bij het vastleggen van die afspraken! Bij partneralimentatie zijn verschillende elementen van belang. Ten eerste berekent u de kosten om de alimentatiegerechtigde van levensonderhoud te voorzien. Hoeveel heeft hij of zij nodig? Daarna kijkt u naar hoeveel de alimentatiegerechtigde zelf kan betalen uit zijn of haar eigen inkomen of vermogen. Ten slotte kijkt u naar de draagkracht: is degene die alimentatieplichtig is in staat om de behoefte van de alimentatiegerechtigde aan te vullen? En zo ja, met welk deel? Met al deze vragen helpt de gespecialiseerde advocaat van Messink Advocatuur u graag op weg!

Over Messink Advocatuur

Bij Messink Advocatuur vindt u altijd een betrouwbare advocaat die open en eerlijk communiceert. Zo kunt u bij ons een kennismakingsgesprek inplannen. Tijdens dit kennismakingsgesprek legt u de situatie voor en krijgt u van ons deskundig advies en een realistisch kostenplaatje. Bent u op zoek naar een advocaat die verstand heeft van partneralimentatie? Als u kiest voor advocatenkantoor Messink Advocatuur, geniet u van de volgende voordelen:

 • Messink Advocatuur heeft verschillende specialisaties, onder andere in familierecht
 • U krijgt altijd een resultaatgerichte advocaat
 • Duidelijke en heldere communicatie vinden wij belangrijk
 • Persoonlijk contact staat hoog in het vaandel

Interesse? Neem contact op!

Bent u op zoek naar een advocaat die verstand van zaken heeft over partneralimentatie? Wilt u een advocatenkantoor raadplegen die gespecialiseerd is in echtscheidingszaken? Neem contact op met Messink Advocatuur en laat u adviseren over partneralimentatie! Wilt u contact opnemen met Messink Advocatuur? Laat uw gegevens achter in het contactformulier. U kunt ook mailen naar info@messinkadvocatuur.nl. Bellen kan ook naar dit telefoonnummer 024-7510100. Kies een gespecialiseerd advocatenkantoor en laat u door Messink Advocatuur adviseren over partneralimentatie!

Contact opnemen

Vrijblijven kennismakingsgesprek of meer informatie aanvragen


  Back To Top