skip to Main Content
 • Betrokken
 • Snel en duidelijk
 • Resultaat
 • Persoonlijk
 • 25 jaar ervaring

Ontslagrecht

Over Messink Advocatuur

Als u op zoek bent naar een expert op het gebied van ontslagrecht, bent u bij Messink Advocatuur aan het juiste adres! Bij advocatenkantoor Messink Advocatuur krijgt u een gespecialiseerde advocaat met verstand van zaken. Met meer dan 25 jaar ervaring krijgt u een advocaat die op de hoogte is van de meest actuele veranderingen op het gebied van arbeidsrecht. Bij Messink Advocatuur vindt u altijd een advocaat die verstand heeft van het ontslagrecht!

Sociaal zekerheidsrecht

Wat is ontslagrecht?

Ontslagrecht is deel van het zogenoemde arbeidsrecht. Het ontslagrecht regelt hoe werknemers worden ontslagen en hoe het personeel ontslag kan nemen. Het ontslagrecht geldt merendeels voor de uitdiensttreding van mensen met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Voor de werknemers die een contract voor bepaalde tijd hebben, geldt dat zij – tenzij anders vermeldt – moeten blijven tot het einde van hun contract. Voordat u ontslag krijgt, wordt er een preventieve toets gedaan. Dit betekent dat het UWV of de kantonrechter de regels in de arbeidsovereenkomst controleert. Daarna beslist de kantonrechter of het UWV of er een redelijke grond is voor het ontslag. Wilt u meer weten over het ontslagrecht? Lees dan snel verder!

Wat zijn de redenen om te ontslaan?

Ontslag met wederzijds goedvinden is geen onderdeel van het ontslagrecht, omdat beide partijen het eens zijn en dit met een schriftelijke verklaring kunnen beƫindigen. Er is een verschil tussen opzegging en de ontbinding van een arbeidsovereenkomst. Ontbinding van een arbeidsovereenkomst is een snelle manier van ontslagen worden of ontslag nemen. Deze procedure verloopt via de kantonrechter. Volgens het ontslagrecht is hierbij een mogelijkheid voor een ontslagvergoeding. Bij een ontbinding van een arbeidsovereenkomst is er bijvoorbeeld sprake van disfunctioneren, verwijtbaar handelen of nalaten of werkweigering. Opzegging van een arbeidsovereenkomst duurt langer, omdat er een opzegtermijn op van toepassing is. Daarnaast moet de werkgever die ontslag wil geven eerst een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Opzegging van een arbeidsovereenkomst gebeurt meestal na langdurige arbeidsongeschiktheid of om bedrijfseconomische redenen.

De voordelen bij Messink Advocatuur

Messink Advocatuur behandelt vrijwel alle soorten zaken, maar wij zijn bijzonder gespecialiseerd in ontslagrecht in samenhang met sociale zekerheidswetten. Als u kiest voor een advocaat van Messink Advocatuur, geniet u van de volgende voordelen:

 • Messink Advocatuur is een gespecialiseerd advocatenkantoor
 • U kunt snelle en duidelijke communicatie verwachten
 • Messink Advocatuur lost uitdagingen resultaatgericht op
 • Persoonlijk contact staat hoog in het vaandel

Meer informatie? Bel ons!

Wilt u meer informatie over het ontslagrecht? Zoekt u een advocaat die adviseert over het ontslagrecht? Neem contact op met Messink Advocatuur. U kunt een bericht achterlaten op onze website, of bellen naar 024-7510100 of een mail sturen naar info@messinkadvocatuur.nl. Als u op zoek bent naar een expert op het gebied van ontslagrecht moet u bij Messink Advocatuur zijn!

Contact opnemen

Vrijblijven kennismakingsgesprek of meer informatie aanvragen


  Back To Top