skip to Main Content
 • Betrokken
 • Snel en duidelijk
 • Resultaat
 • Persoonlijk
 • 25 jaar ervaring

Kinderalimentatie

Wat is kinderalimentatie?

Staat u aan het begin van een echtscheiding en heeft u vragen over het betalen van kinderalimentatie? Of wilt u weten hoeveel kinderalimentatie gerechtigd is? Advocatenkantoor Messink Advocatuur helpt u graag! U kunt bij Messink Advocatuur terecht als u op zoek bent naar een betrouwbare advocaat die verstand heeft over kinderalimentatie. Kinderalimentatie is een wettelijke verplichting als u gescheiden bent van uw partner. Die wettelijke verplichting stelt dat u uw kinderen financieel moet onderhouden, zeker als uw kinderen merendeels bij uw ex gaan wonen. De kinderalimentatie loopt door tot uw kinderen 21 jaar zijn. Meer weten over kinderalimentatie? Lees snel verder of neem contact met ons op!

Sociaal zekerheidsrecht

Over Messink Advocatuur

Messink Advocatuur is een advocatenkantoor met meer dan 25 jaar ervaring. Ons advocatenkantoor is gespecialiseerd in familierecht en strafrecht. Echtscheidingen vallen binnen het familierecht, en daarmee ook kinderalimentatie. Zoekt u een gespecialiseerde advocaat met verstand van zaken over kinderalimentatie? Dan bent u bij Messink Advocatuur aan het juiste adres! U kunt bij ons een kennismakingsgesprek inplannen en uw situatie aan ons voorleggen. Daarna adviseren wij u en schatten wij de kosten in. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan! Plan uw kennismakingsgesprek in met Messink Advocatuur en laat u adviseren door gespecialiseerde advocaten! Als u kiest voor een advocaat van Messink Advocatuur, krijgt u een advocaat die:

 • Persoonlijk contact belangrijk vindt
 • Duidelijk communiceert
 • Betrokken is bij de zaak
 • Een resultaatgerichte houding heeft

Waar moet u op letten bij kinderalimentatie?

Als u in scheiding ligt, is het verplicht om een ouderschapsplan te maken. In dat plan staan alle afspraken, zo ook de afspraken over kinderalimentatie. Messink Advocatuur adviseert en helpt u graag bij het maken van een ouderschapsplan. Bij een alimentatieberekening wordt rekening gehouden met 140 verschillende elementen. Daar kunt u waarschijnlijk wel hulp bij gebruiken! Het minimale bedrag voor kinderalimentatie is 25 euro per maand, per kind. Er zit geen maximum bedrag aan kinderalimentatie, dit is volledig afhankelijk van uw inkomen of uw vermogen. Daarbij is het ook zo dat de kinderalimentatie per jaar kan verschillen, doordat de minister van Justitie elk jaar opnieuw het percentage kinderalimentatie berekent. Uw inkomen kan stijgen per jaar, en zo kan het ook gebeuren dat het bedrag dat u betaalt aan kinderalimentatie ook stijgt. Zoekt u een advocaat die verstand heeft van kinderalimentatie? Neem contact op met onderstaande gegevens!

 • Alimentatieberekening a.d.h.v. 140 elementen
 • Het minimale bedrag is 25 euro per maand, per kind
 • Er is geen maximumbedrag
 • Het bedrag kan per jaar verschillen

Meer informatie? Neem contact op!

Zoekt u een betrouwbaar advocatenkantoor bij u in de buurt en wilt u een gespecialiseerde advocaat die verstand van zaken heeft over kinderalimentatie? Neem contact op met Messink Advocatuur! U kunt uw contactgegevens achterlaten op onze website, dan reageren wij zo spoedig mogelijk. U kunt ons ook bellen naar 024-7510100 of een mailtje sturen naar info@messinkadvocatuur.nl. Neem contact op met Messink Advocatuur en laat u adviseren over kinderalimentatie!

Contact opnemen

Vrijblijven kennismakingsgesprek of meer informatie aanvragen


  Back To Top