skip to Main Content
 • Betrokken
 • Snel en duidelijk
 • Resultaat
 • Persoonlijk
 • 25 jaar ervaring

Advocaat alimentatie

Over Messink Advocatuur

Heeft u hulp nodig van een advocaat bij alimentatie zaken? Dan bent u bij Messink Advocatuur aan het juiste adres! Zoekt u een betrouwbare advocaat die verstand van zaken heeft en al geruime tijd in het vak zit? Neem contact op met Messink Advocatuur en plan een kennismakingsgesprek in. In dit gesprek legt u de situatie aan ons voor. Wij adviseren u en geven u een kostenindicatie. Dit zorgt ervoor dat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan! Daarna kiest u geheel vrijblijvend of u wilt samenwerken met een advocaat van Messink Advocatuur. Wilt u meer weten over hoe een advocaat de alimentatie berekent? Of hoeveel alimentatie u maandelijks moet betalen? Neem contact met ons op!

Sociaal zekerheidsrecht

Kinderalimentatie

Alimentatie, wat is dat nu precies? De bekendste vorm van alimentatie is kinderalimentatie. Dit is onderdeel van het ouderschapsplan: het plan dat de rechter goedkeurt voordat de scheiding definitief is. Kinderalimentatie is het maandelijkse bedrag dat u of uw partner wettelijk verplicht is om te betalen. De wet stelt dat u een zorgplicht heeft over uw kinderen tot ze 21 zijn. Die alimentatie wordt berekend en daarbij wordt rekening gehouden met ongeveer 140 elementen. Het minimale bedrag is 25 euro en er is geen maximumbedrag, maar het bedrag is volledig afhankelijk van het inkomen en het vermogen. Wilt u meer weten over hoe een advocaat de alimentatie berekent? Neem contact met ons op!

Voordelen van Messink Advocatuur

Bij Messink Advocatuur vindt u een betrouwbare advocaat die passie heeft voor het vak en elke uitdaging met enthousiasme oplost. Daarnaast is het advocatenkantoor gespecialiseerd in echtscheidingsprocedures, ook in het proces voor het bepalen van alimentatie. Als u kiest voor een advocaat van Messink Advocatuur, krijgt u een advocaat die:

 • Persoonlijk contact belangrijk vindt
 • Duidelijk communiceert
 • Betrokken is bij de zaak
 • Een resultaatgerichte houding heeft

Partneralimentatie

Naast kinderalimentatie is er ook nog een andere vorm van alimentatie, namelijk voor partners. Om een nieuw leven op te bouwen na uw scheiding, is het belangrijk dat er heldere afspraken komen, ook wat betreft de alimentatie. Messink Advocatuur helpt u graag aan een advocaat die de alimentatie-afspraken met u vastlegt! Ten eerste berekent u de kosten om de alimentatiegerechtigde van levensonderhoud te voorzien. Hoeveel heeft hij of zij nodig? Daarna kijkt u naar hoeveel de alimentatiegerechtigde zelf kan betalen uit zijn of haar eigen inkomen of vermogen. Ten slotte kijkt u naar de draagkracht: is degene die alimentatieplichtig is in staat om de behoefte van de alimentatiegerechtigde aan te vullen? Laat u adviseren over alimentatie door een ervaren advocaat van Messink Advocatuur!

Meer informatie? Neem contact op!

Op zoek naar een betrouwbare advocaat? Messink Advocatuur helpt u aan een advocaat die u adviseert over alimentatie. Wilt u contact met ons opnemen? Laat uw gegevens achter via het contactformulier. U kunt ook mailen naar info@messinkadvocatuur.nl of bellen naar dit telefoonnummer: 024-7510100. Messink Advocatuur helpt u aan een advocaat die de alimentatie voor u berekent!

Contact opnemen

Vrijblijven kennismakingsgesprek of meer informatie aanvragen


  Back To Top